Narine Jogurt Zakwaski do przygotowania jogurtu w domu

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 38,90 zł 38.90
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 5
Producent: Narine
Kod produktu: 251

Opis

Narum Jogurt Narine - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu

Narine Jogurt jest zakwaską służącą do przygotowania jogurtu Narine w domowych warunkach. Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana czyli rozszczepienie na mniejsze łańcuchy białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.

Skład:

  • Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.

Wydajność:

  • Jedna saszetka zawiera 1 jednostkę suchego fermentu, który służy do przygotowania 1 litra jogurtu

W jaki sposób przygotować Narine Jogurt+ N do spożycia:

  • W pierwszej kolejności musimy przygotować wysokiej jakości czyste naczynia.
    Do sterylizacji można użyć wrzątku lub np. parownika
  • Następnie należy 1L. mleka gotować przez około kilku minut i schłodzić do temperatury 38-42°C.
  • Kolejno należy rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
  • Dobrze wymieszany produkt należy rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
    • Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączony na około 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
      lub:
    • Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnij stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi około 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.

Warunki przechowywania:

  • Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C
  • Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.

Okres przydatności do użycia:

  • 2 lata od daty produkcji.

Dane techniczne

Postać Kapsułki
Zastosowanie Układ Pokarmowy
Dla Wegetarian Nie
Dla Wegan Tak
Kraj Pochodzenia Armenia

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Infolinia 575 219 555
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl