Narine Jogurt Zakwaski do przygotowania jogurtu w domu
towar niedostępny
Opis
Narum Jogurt Narine - zakwaska do przygotowania jogurtu w domu
Narine Jogurt jest zakwaską służącą do przygotowania jogurtu Narine w domowych warunkach. Jest to mleczny produkt sfermentowany przez bakterie Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine. W wyniku fermentacji kwasu mlekowego następuje zmiana czyli rozszczepienie na mniejsze łańcuchy białek mleka, dzięki czemu produkt jest lepiej przyswajany przez organizm ludzki niż mleko.
Skład:
-
Jedno opakowanie zawiera 5 jednostek suchego fermentu w celu przygotowania pięciu porcji jogurtu z 1 litra mleka każda.
Wydajność:
- Jedna saszetka zawiera 1 jednostkę suchego fermentu, który służy do przygotowania 1 litra jogurtu
W jaki sposób przygotować Narine Jogurt+ N do spożycia:
- W pierwszej kolejności musimy przygotować wysokiej jakości czyste naczynia.
Do sterylizacji można użyć wrzątku lub np. parownika - Następnie należy 1L. mleka gotować przez około kilku minut i schłodzić do temperatury 38-42°C.
- Kolejno należy rozpuścić zawartość jednej saszetki w 50 ml ciepłej wody lub mleka (34-35°C) i dodać do pozostałego mleka. Dobrze wymieszaj.
- Dobrze wymieszany produkt należy rozlać do pojemników w celu dojrzewania:
- Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączony na około 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
lub: - Umieścić mieszaninę mleka z zaczynem w szklanym słoju (1 litr) i zapewnij stałą temperaturę 38-42°C (owinięte w ręcznik, koc itp.). Czas przebywania wynosi około 9-11 godzin. Po tym czasie włóż szklany słoik do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
- Użyj jogurtownicy. Wlać gotowy produkt do pojemników na jogurt i pozostawić włączony na około 7-9 godzin. Po tym czasie wyjmij słoiki z jogurtu i włóż do lodówki. Produkt będzie gotowy po schłodzeniu.
Warunki przechowywania:
- Zakwaska powinna być przechowywana w suchym, ciemnym miejscu w temperaturze nie wyższej niż + 8°C, do 2 tygodni w temperaturze do + 30°C
- Technologia opakowania oraz specjalny proces produkcji gwarantuje zachowanie żywotności bakterii probiotycznych oraz ich odpowiedniej dawki w trakcie transportu poza warunkami chłodniczymi.
Okres przydatności do użycia:
- 2 lata od daty produkcji.
Dane techniczne
Postać | Kapsułki |
Zastosowanie | Układ Pokarmowy |
Dla Wegetarian | Nie |
Dla Wegan | Tak |
Kraj Pochodzenia | Armenia |